Skip to main content

Solarflex – Solcellsbatteri

Smart energiförvaltning: Maximera din besparing med vår automatiserade lösning

Med våra avancerade solcellsbatterier får du en automatiserad och kostnadseffektiv lösning skräddarsydd efter ditt individuella energibehov och de senaste elpriserna. Genom att noggrant övervaka Nordpools aktuella prissättning säkerställer vårt system att du alltid drar fördel av de mest förmånliga priserna. Under soliga dagar lagrar batterierna överskottet av den genererade solenergin för att sedan använda det när solpanelerna inte producerar tillräckligt under kvällen.

Vidare agerar vårt system proaktivt genom att köpa in el till förmånliga priser när marknadspriserna är låga och sedan använda den i din fastighet. Dessutom säljer systemet överskottselen tillbaka till elnätet när efterfrågan är hög. Denna funktion uppskattas särskilt under vintern då solpanelerna genererar mindre energi. Ett exempel på detta är när systemet köper billig el under natten för att användas när elpriserna är högre, vilket minskar dina elkostnader avsevärt. Vårt system fungerande som din energiförvaltare och du kan alltid förlita dig på att du har tillgång till det mest ekonomiska elpriset.

Den dynamiska strategin för att hantera elkostnader innebär att du inte längre behöver oroa dig för plötsliga prisökningar från elbolagen. Allt detta sker helt automatiskt, vilket ger dig en problemfri och effektiv energihantering.

.

Solpaneler

Våra produkter

Growatt Hybridväxelriktare: För att rusta dig inför framtiden erbjuder vi hybridväxelriktare som kan integreras med batterier för effektiv energistyrning och förberedelse för ödrift vid en ökning av strömavbrott i samhället.

Monokristallina Solpaneler: Anpassade för det svenska klimatet, inklusive de utmanande vintermånaderna med begränsat solljus. Samtliga paneler är helsvarta och åtnjuter långa garantitider för extra trygghet.

Svensktillverkat Montagesystem: Vi installerar svensktillverkade montagesystem som utmärker sig genom sin robusthet och anpassningsförmåga för att hantera tuffa förhållanden, inklusive höga salthalter.

Solar Assistant: Som stolta Sverigepartners installerar vi Solar Assistant, en mjukvara och hårdvarulösning som gör din solcellsanläggning säkert från hackerattacker och användarvänlighet.

.


Solar Assistant

Solarflex är Solar Assistant Sverigepartner.

Nu kan du enkelt övervaka och styra din solenergi med Solar Assistant. Istället för att använda Growatt-appen och förlita sig på molntjänster, installerar vi en minidator vid din växelriktare som ger dig bättre kontroll och sparar dina data direkt på din egen enhet.

Du följer din solenergiproduktion och förbrukning i realtid istället för att behöva vänta på 5-minuters uppdateringar. Gränssnittet är designat för att vara användarvänligt och snyggt.

Läs mer på: https://solar-assistant.io/

Solceller är en säkerhetsrisk.

Säkerhet är av yttersta vikt, särskilt i en tid där hot som ransomware och hackningsattacker är allt vanligare. Tyvärr utgör även solcellsanläggningar en potentiell risk. 

I stället för att ansluta din solcellsanläggning till en extern molntjänst som kan vara sårbar för attacker, implementerar vi en annan strategi. Vi kopplar din anläggning till en lokal minidator som fungerar som en autonom kontrollenhet. Denna enhet styr och lagrar all information internt, vilket innebär att ingen data lämnar din fastighet.

Med denna metod kan du vara trygg i vetskapen om att din solcellsanläggning är skyddad mot externa hot. Vi sätter din säkerhet och integritet i första rummet, vilket gör att du kan njuta av fördelarna med solenergi utan oro för potentiella säkerhetsrisker.

Dessutom finns det en öppen datafunktion som kan integreras med Home Assistant, och den är särskilt bra för avancerad solövervakning, särskilt om du har en Growatt-växelriktare.

Solarflex är ditt förtroendevalda företag när det gäller att uppgradera och byta ut gamla växelriktare för solenergisystem. Vi är specialister på att installera toppmoderna Growatt-växelriktare, men det viktigaste är att vi är flexibla och alltid öppna för att lyssna på dina unika idéer och behov.

Med vår AL-auktorisation kan du vara trygg i vetskapen att du får högkvalitativt arbete utfört av experter inom elinstallationer. Vi är här för att anpassa oss efter dina krav och hjälpa dig att optimera din solenergiproduktion samt få mest möjliga avkastning på din investering.

Oavsett om du vill bygga vidare på ditt befintliga batteripaket, installera smarta mätare för noggrann övervakning, balansera elnätet med dina batterier, eller utforska andra innovationer inom energioptimering så är vi här för att hjälpa dig.